Vollere baard

Veel mensen willen graag een vollere baard, het niet krijgen van een vollere baard kan sommige oorzaken hebben; genetisch bepaling, slechte verzorging of het niet geduld hebben tot resultaat. Hieronder een aantal tips om een vollere baard te krijgen, deze kunnen voor sommige mensen soelaas bieden, echter is het genetische van een baard een groot struikelblok, deze tips kunnen voor sommige mensen niet werken.

vollere baard 2

Hoe krijg ik een vollere baard; Tips

  1. Behoud de behoefte om te snel te scheren; Probeer het scheren tot minstens vier weken uit te stellen, sommige haren hebben tot wel vier weken nodig om volledig uit te kunnen groeien. Probeer geduld te behouden en bekijk het resultaat wanneer je er voor kiest om minstens een maand te wachten. Hoe meer haar je hebt, hoe beter het is.
  2. Bedenk wat voor baardstijl jezelf wilt geven; Wanneer je een aantal maanden bezig bent met baardhaard groeien, kan er voorzichtig worden gekeken naar verschillende baardstijlen.
  3. Trim je baard; Na een aantal maanden is met mogelijk om de baard te gaan trimmen, kies een mooi scheerapparaat met trim functie of kies voor een zelfstandige trimmer.
  4. Gebruik shampoo en eventueel conditioner; Verzorg de baard met uiterste zorg, het blijft haar en net als hoofd-haar moet deze ook goed verzorgd worden. Conditioner kan soms gebruikt worden om de baard wat meer stevigheid te geven, probeer de baard tenminste 2 dagelijks met shampoo te wassen.
  5. Gebruik baardwax ; Er zijn verschillende baardwax op de markt die de baard versterken en onderhouden.
  6. Als echt niets werkt, wacht dan een aantal jaar; Het is geen schande dat je nog geen vollere baard hebt kunnen laten groeien, wacht een aantal jaar en probeer het dan gewoon nog een keer. Het is niet voor niets dat je vaak oudere mannen met vollere baarden ziet.

Vollere baard; Voorbeelden

Hieronder een filmpje met een aantal vollere baarden als voorbeeld

Vollere Baard; Eind conclusie

Om een vollere baard te kweken zijn er aantal factoren waar we rekening mee moeten houden; genetische bepaling, verzorging  en de verschillende baardstijl. Het is vooral belangrijk om geduld te tonen wanneer het resultaat niet dat gene oplevert wat je wilt bereiken, probeer de tips hierboven uit en mocht dit niet lukken.. probeer het over een aantal jaar nog een keer.