Schaamhaar scheren; tips & trics

Anno nu besteden we misschien wel meer tijd aan ons uiterlijk dan ooit tevoren. De tijd dat we ons lichaamshaar weelderig lieten groeien ligt inmiddels alweer vele jaren achter ons. Gezichtshaar, borsthaar en ja, ook schaamhaar verwijderen we of helemaal of we zorgen ervoor dat dit goed verzorgt is. De schaamstreek scheren is iets wat je niet zo maar even tussen de bedrijven door doet. Het is een klusje waar je eventjes de tijd voor moet nemen, want het is en blijft nu eenmaal een heel gevoelige plek. Dit geldt overigens voor mannen en voor vrouwen. In deze gids genaamd ‘schaamhaar scheren; tips & trics’ vertellen we je hoe je op een veilige manier schaamhaar verwijderen kunt.

Schaamhaar scheren; tips & trics: de voorbereiding

Onze schaamhaar scheren; tips & trics beginnen we met je te vertellen dat de schaamstreek ontharen enige voorbereiding nodig heeft. Neem voordat je aan de scheerbeurt begint een warme douche of neem een lekker warm bad. Het voordeel hiervan is dat je lekker ontspannen bent, maar belangrijker nog is dat de huid soepel wordt en het schaamhaar zachter wordt. Ga nu niet als je hebt gedoucht direct aan de slag, want het is belangrijk dat je de huid snel afkoelt. Waarom je dit moet doen? Het direct terug koelen van de huid helpt huidirritatie na de schaamstreek scheren voorkomen. De meest eenvoudige manier om dit te doen is door een handdoek of washandje nat te maken onder de koude kraan en deze vervolgens op de schaamstreek te wrijven. Schokeffectje!

Schaamhaar scheren; tips & trics: schaamhaar trimmen

Het ‘good old scheermesje’ wordt, ook vandaag de dag, het meest gebruikt om de schaamstreek te scheren. Voordat je het mes ter hand neemt is het aan te raden om je schaamhaar te trimmen. Doe dit zeker als je je intieme delen voor de allereerste keer gaat scheren. Door het schaamhaar te trimmen kan het scheermesje makkelijker en beter zijn werk doen. De schaamstreek ontharen doe je dus eigenlijk met verschillende hulpmiddelen. Het is zoals gezegd even een werkje, maar dan heb je ook wat. Goede trimmers voor gebruik in de schaamstreek zijn, voor heren:

Philips TT2040/32 – Bodygroomer:

Voordeel van dit apparaat is dat je deze ook onder de douche kunt gebruiken. Bovendien kun je deze bodygroomer instellen in vijf verschillende lengtes.

Braun BG5010 Nat&Droog Bodygroomer:

Zeer prettig geprijsd en een apparaat die zijn geld dubbel en dwars waard is. Dit apparaat is voorzien van een ‘sensitive kam’ die speciaal ontwikkeld is voor het scheren van gevoelige zones als de lies en de schaamstreek.

BaByliss For Men E837E – Trimmerset:

Zeer uitgebreide trimmerset die geleverd wordt met flink wat accessoires. Gemakkelijk te onderhouden omdat de scheerkop afneembaar is. De zelfsmerende messen zijn en blijven vlijmscherp. Let op, je kunt dit apparaat niet onder de douche gebruiken!

Natuurlijk zijn het niet alleen de heren die de schaamstreek ontharen. Daarom is er in onze schaamhaar scheren; tips & trics ook aandacht voor de dames die hun vagina scheren. Ook wanneer je je vagina gaat scheren is het belangrijk om het schaamhaar eerst te trimmen. Onderstaande trimmers kun je hier met een gerust hart voor gebruiken:

Braun Silk-épil Lady Shaver 5-160 3in1 Nat&Droog:

Een zogenaamd 3 in 1 apparaat waarmee je niet alleen je benen, maar ook je intieme delen veilig en pijnloos kunt scheren/trimmen. Lekker makkelijk, omdat je dit apparaat zowel nat als droog kunt gebruiken.

Esperanza Lady Shave Aruba Violet:

Een bijzonder kleurrijk en vrouwelijk apparaat die op batterijen werkt. Voordeel hiervan is dat je dit apparaat overal kunt gebruiken en makkelijk meeneemt. De speciale bikini trimmer kam zorgt ervoor dat je dit apparaat ook kunt gebruiken voor het scheren van de schaamstreek.

Silk’n LadyShave Wet&Dry:

Prima apparaat dat waterdicht is en daardoor ook onder de douche gebruikt kan worden. Draadloos te gebruiken tot wel 75 minuten lang. Door de ergonomische vormgeving ligt dit apparaat prettig in de hand en leid je deze moeiteloos door de intieme zone.

Schaamhaar scheren; tips & trics: scheren met een mesje

Je hebt een lekker warme douche genomen, de huid gekoeld en hebt de ladyshave of bodygroomer gebruikt. Dan is het nu tijd voor het fijne werk om ‘de klus te klaren’. Tijd dus om het scheermesje ter hand te nemen. Zorg er altijd voor dat het scheermesje vlijmscherp is. Een scherp mesje glijdt soepel over de huid en zorgt bovendien voor minder huidirritatie. Een bot mesje staat garant voor snijwondjes en dat wil je gewoonweg niet op deze plek. Breng nu scheerschuim of scheergel aan op die plaatsen die je wilt scheren. Zorg ervoor dat je korte scheerbewegingen maakt, waarbij je de huid steeds strak trekt. Lange halen, snel thuis……begin er niet aan, want de kans op snijwondjes is dan vele malen groter. Het is belangrijk dat het scheermesje de regie in handen heeft. Met andere woorden, oefen niet teveel kracht op het mesje uit, maar laat het scheermesje als het ware zelf zijn weg vinden. Gebruik een spiegeltje voor de lastig te bereiken delen. Bovendien kun je met behulp van dit spiegeltje het resultaat checken.

schaamhaar scheren

Schaamhaar scheren; tips & trics: de vagina scheren

Speciale aandacht voor de vagina scheren. Het is erg belangrijk dat je oppast met (scheer)zeep. Niet alleen tijdens de voorbereidingen van de schaamstreek scheren, maar ook tijdens en na dit klusje. Voorkom dat er zeep in je vagina komt. De vagina is namelijk geheel zelfvoorzienend als het op hygiëne aankomt. Wanneer er zeep in de vagina komt, dan kan dit ervoor zorgen dat het natuurlijke proces van reinigen en hygiëne wordt verstoord. Ontstekingen of (huid)irritaties kunnen dan gemakkelijk optreden en ook dit wil je simpelweg niet.

Schaamhaar scheren; tips & trics: bang voor schaamstreek scheren?

De schaamstreek ontharen met een scheermesje of scheerapparaat is voor veel mensen best wel ‘een dingetje’. Ze zijn bang om zichzelf te verwonden, maar aan de andere kant willen ze toch ook maar wat graag dat het schaamhaar wordt verwijderd. Durf je het echt niet aan om het mesje of scheerapparaat ter hand te nemen, dan kun je altijd nog uitwijken naar ontharingscrème.

Schaamhaar scheren; tips & trics: de nazorg

We sluiten onze schaamhaar scheren; tips & trics af met het kopje ‘nazorg’. Het is belangrijk dat je de schaamstreek na het scheren goed verzorgt. De kans is aanwezig dat je huid geïrriteerd is geraakt of dat je je misschien toch hebt gesneden. Wat dit laatste betreft is de kans natuurlijk klein, want je hebt toch alle tips uit onze schaamhaar scheren; tips & trics ter harte genomen? Verzorg de huid goed door een verkoelende lotion of gel aan te brengen. Gebruik in geen geval babypoeder, aftershave of parfums! Dit werkt namelijk alleen maar averechts.

We hopen dat we je hebben kunnen helpen met onze schaamhaar scheren; tips & trics. Nu is het aan jou!