Elektrisch scheren gids

Je kunt je vandaag de dag op veel manieren scheren. In deze gids richten we ons met name op het elektrisch scheren. Niet alleen gaan we in op de voor –en nadelen van het elektrisch scheren, ook zullen we stilstaan bij de verschillende elektrische scheerapparaten.

Elektrisch scheren gids: De voordelen

Laten we beginnen bij de voordelen van elektrisch scheren. Elektrisch scheren betekent snelheid en gemak. Het is een manier van scheren die nauwelijks tot geen voorbereiding van je vraagt. Het enige dat je nodig hebt is immer een geschikt scheerapparaat en een spiegel. Veel elektrische scheerapparaten zijn snoerloos te gebruiken, dus in de meeste gevallen is een stopcontact niet eens vereist. Als je last hebt van een droge of geïrriteerde huid, dan voel je je over het algemeen ook prettiger bij deze manier van scheren. Dit heeft te maken dat deze vorm van scheren je huid wat minder belast dan het scheren met het mes.

Hoe kan je het beste droog scheren met een elektrisch scheerapparaat? Bekijk de video

Elektrisch scheren gids: De nadelen

Zoals met alles heeft elektrisch scheren ook een keerzijde. Ten opzichte van het scheren met mesjes scheer je met elektrisch scheren minder glad. Hierdoor zal je je ook vaker moeten scheren. Hoewel er tegenwoordig ook scheerapparaten te koop zijn die je een zogenaamd “fris gevoel” weten te geven, kunnen deze (nog) niet tippen aan het frisse gevoel van nat scheren met het mes. Wat verder een nadeel kan zijn is dat er geen stopcontact voorhanden is, zodat je het apparaat simpelweg niet kunt gebruiken of niet op kunt laden.

Elektrisch scheren gids: De verschillende scheerapparaten

Toonaangevende fabrikanten als Philips en Braun bieden de moderne en meer traditionele man een uitgebreide range aan elektrische scheerapparaten. Je hebt een ruime keuze in modellen en kleuren. Dit is vanzelfsprekend van belang, maar nog belangrijker is het dat je weet welke mogelijkheden een scheerapparaat te bieden heeft. De meer traditionele elektrische scheerapparaten zijn eenvoudig in gebruik en bediening. De meeste van deze apparaten zijn snoerloos te gebruiken, liggen goed in de hand en doen precies waar ze in de basis voor bedoelt zijn, namelijk (droog) scheren.

Braun 9090cc scheerapparaatgids 2

Als je een stapje verder gaat kom je uit bij de apparaten die je de mogelijkheid bieden om het apparaat ook “nat” te gebruiken, ofwel onder de douche te gebruiken. Groot voordeel van deze apparaten is dat je het gemak van het elektrische scheren kunt combineren met het frisse gevoel van het scheren met mesjes. Voorbeelden van deze apparaten zijn de Braun Series 3 380s-4 en de Philips 7000 serie 7310 12.

Als je dan nog een stapje verder gaat, dan kom je uit bij de scheerapparaten die gebruikmaken van een verkoelende gel. Dit geeft niet alleen een fris gevoel, maar verzorgt tevens je huid. Het gevoel van verkoeling wordt ook verkregen door de inzet van de nieuwste technieken. Deze technieken vindt je met name bij de wat duurdere en meer uitgebreide apparaten. Hierbij moet je dan denken aan een apparaat uit de Philips Shaver 9000 serie of de Braun Series 9.