Baardstijlen gids

Er zijn verschillende baardstijlen die je kunt gebruiken, het beste resultaat ligt meestal aan een aantal bepalende factoren; de vorm van het gezicht, de baardgroei en/of het scheerapparaat dat word gebruikt. Niet iedereen vind in één keer zijn perfecte baardstijl, dat maakt het baardstijlen een leuke bijkomstigheid voor de ijdele onder ons.

Baardstijlen gids; Welke tools kan je gebruiken?

Om verschillende baardstijlen te creëren, zul je een trimmer of een scheerapparaat met trimmer functie moeten aanschaffen/bezitten, ook is het raadzaam een scherp mes te gebruiken voor de definitieve afronding, ga hiermee voorzichtig en geduldig te werk. Er zijn verschillende tools beschikbaar voor verschillende baardstijlen, ga je voor een simpele baardstijl, zonder liflafjes, dan zal een scheerapparaat met trimmer functie ideaal zijn voor jouw, wil je echter “kunstwerken” en scherpere lijnen toepassen, kies dan voor een trimmer, deze hebben net iets meer mogelijkheden dan de meeste scheerapparaten met trimmer functie. Ook een baard kammetje kan niet ontbreken in het assortiment van een gevorderde baardstijler!

Voorbeeld van een trimmer in gebruik

 

Baardstijlen gids; Inspiratie

Hieronder een video met twintig verschillende baardstijlen, laat je zelf inspireren door de vele verschillende baardstijlen. Sommige lijken erg lastig om na te maken, maar dit zal de doorgewinterde baardman niet afschrikken. Deze video laat echter maar enkele voorbeelden zien, de mogelijkheden in het baardstijlen zijn eindeloos.

20 Trendy baardstijlen

 

Baardstijlen gids; Conclusie

Er zijn een hele hoop baardstijlen, denk aan “de goatee”,”de zappa” en “de Ducktail”, enkele klassiekers in het grote assortiment van baardstijlen. Welke baardstijl het beste bij jouw past is voor elke persoon verschillend, laat je hierbij adviseren bij een barbier bijvoorbeeld, deze zal dit haarfijn kunnen uitleggen. Interessante YouTube kanalen zijn; BeardyBoy & TheBeardBrand. Laat je inspireren door anderen, maar kies voor de juiste baard die bij jouw gezicht en persoonlijkheid past. Een baard kan een persoon negatief en/of positief beïnvloeden! Hieronder nog een aantal voorbeelden.

 

baardstijl scheerapparaatgids