Alles over ontharingscrème

In een tijd dat uiterlijk misschien wel belangrijker is dan ooit, zie jij er natuurlijk graag tiptop uit. Je besteedt dan ook de nodige tijd en aandacht aan kleding, make-up en kapsel voordat je de deur uit gaat. Ongewenste haargroei, daar zit je uiteraard niet op te wachten. Weg dus met die haartjes! Je kunt deze op verschillende manieren te lijf gaan. Epileren, scheren en harsen….er zijn wat dit betreft nogal wat wegen die naar Rome leiden. Naast deze mogelijkheden om haartjes te verwijderen grijpen steeds meer mannen en vrouwen naar ontharingscrème. En dat is natuurlijk niet voor niets. Benieuwd of ontharingscrème ook iets voor jou is? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles over ontharingscrème.

Alles over ontharingscrème

Alles over ontharingscrème, hoe werkt ontharingscrème?

In een artikel met als titel ‘Alles over ontharingscrème’ mag de vraag “hoe werkt ontharingscrème” vanzelfsprekend niet ontbreken. Haar bestaat voor een belangrijk deel uit keratine. Je kunt keratine het beste vergelijken met eiwitten. Ontharingscrèmes bevatten middelen die deze eiwitten afbreken. Deze specifieke bestanddelen worden ook wel alkalische chemicaliën genoemd. Deze zorgen ervoor dat de keratine verdund wordt. Hierna zijn de haartjes zo zwak geworden dat ze gemakkelijk met de crème weg te vegen of af te spoelen zijn. Dit klinkt heel technisch en misschien ben je bang dat dit mogelijk schadelijk is voor je huid. Heel begrijpelijk, maar je hoeft je hier echt geen zorgen over te maken.

Een ontharingscrème heeft enige tijd nodig om zijn werk te kunnen doen. Het meest gemakkelijk is het om de crème tijdens het douchen aan te brengen. Op de verpakking staat altijd duidelijk aangegeven hoe lang je de crème op de huid moet laten zitten. Zit de tijd erop? Dan is het slechts een kwestie van de ontharingscrème afspoelen. Je hebt hier geen hulpmiddelen als bijvoorbeeld een scheermesje of iets dergelijks bij nodig. Hoe werkt ontharingscrème? Zo dus!

Alles over ontharingscrème, de voordelen

Als je alles over ontharingscrème wilt weten, dan ben je vast en zeker benieuwd naar de voordelen ervan. Deze zetten we dan ook graag even overzichtelijk voor je op een rijtje:

  • langer zonder stoppels
  • je haren zijn fijner en zachter
  • snelle manier van ontharen
  • pijnloos ontharen

Langer zonder stoppels:

De ontharingscrème mannen en de ontharingscrème vrouwen hebben een gelijke werking. Ze verwijderen niet alleen het haar tot vlak boven de huid. Ontharingscrèmes pakken ook het haar net onder het huidoppervlak aan. Het resultaat? Tot wel vier dagen zonder die vervelende stoppels!

Fijne en zachte haren:

Wanneer je voor scheren kiest, dan doe je eigenlijk niets anders dan de haartjes afsnijden. Er verandert hierdoor niets aan de structuur van het haar. Het wordt alleen een beetje korter. Zeker wanneer het haar weer begint te groeien voelt haar een beetje hard aan (stoppels). Ontharingscrème zorgt ervoor dat het uiteinde van het haar een beetje spits toeloopt. Dit geeft een veel zachter en fijner gevoel.

Snelle manier van ontharen:

Zoals je hebt gelezen kun je ontharingscrème het beste aanbrengen als je gaat douchen. Je combineert het scheren door middel van een crème dus gewoon met je dagelijkse routine. Niet alleen erg gemakkelijk, maar vooral ook heel praktisch en snel.

Pijnloos ontharen:

Alles over ontharingscrème willen weten betekent ook dat je benieuwd bent of dit een pijnloze manier van ontharen is. Het antwoord op deze vraag is een volmondig “ja”. Het is een volstrekt pijnloze manier van ontharen. Het maakt hierbij niet uit of je de ontharingscrème mannen of ontharingscrème vrouwen gebruikt.

Alles over ontharingscrème, de nadelen

Als we ons tot missie gesteld hebben je alles over ontharingscrème te vertellen, dan hoort hier ook bij je te informeren over de nadelen van dit soort crèmes. Er zijn mensen die ontharingscrème niet prettig vinden aanvoelen op hun huid. Bovendien zijn er mensen die de geur ervan niet heel fijn vinden. Uitzondering op deze regel is Veet ontharingscrème. Veet ontharingscrème wordt juist wel als prettig ervaren, zowel door mannen als door vrouwen. Een ander nadeel is dat je dit soort crèmes niet mag gebruiken wanneer je last hebt van een droge of geïrriteerde huid. Gelukkig is dit nadeel eenvoudig op te lossen door wederom te kiezen voor Veet ontharingscrème, maar dan natuurlijk wel de variant die juist bedoeld is voor de droge en beschadigde huid.

Wij weten bijna alles over ontharingscrème en raden je aan om de crème eerst op een klein stukje van de huid aan te brengen. Zo kom je er heel eenvoudig achter hoe jouw huid op dit soort crèmes reageert.

Ontharingscrème mannen en ontharingscrème vrouwen

Het is absoluut een fabeltje om te geloven dat ontharingscrème alleen door vrouwen wordt gebruikt. Ook mannen zoeken steeds vaker hun toevlucht tot dit middel. Dat er in dit geval onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen is voornamelijk een marketingtruc te noemen. De werking en samenstelling van de crèmes is namelijk vaak gelijk aan elkaar. Veel mannen en vrouwen beschouwen Veet ontharingscrème als de beste ontharingscrème. Deze crème wordt vaak gebruikt voor het ontharen van de intieme delen.

Wat is de beste ontharingscrème?

Het is lastig aan te geven wat de beste ontharingscrème is. Immers, wat voor de één de beste ontharingscrème is, kan voor de ander heel anders zijn. Natuurlijk valt er wel iets meer dan dit over te zeggen. Wij weten veel, bijna alles over ontharingscrème, maar zijn hier niet de enige in. Gebruikers van dit soort crèmes weten vaak ook alles over ontharingscrème. Onze ervaringen en de ervaringen van regelmatige gebruikers hebben we samengebracht in een top 5. Onze top 5 beste ontharingscrème ziet er als volgt uit:

  • Veet ontharingscrème voor de gevoelige huid
  • BlitzBlank Haarstop – 80 ml – Ontharingscreme
  • Mud & More Extreme Soft Facial Hair Removal Cream – 50 ml – Ontharingscrème
  • Veet Silk & Fresh Ontharingscrème Droge Huid – 200 ml
  • Chilly Silx Ontharingscreme Face Gevoelige Huid